Hoe voeg ik een bijlage toe aan een e-mailcampagne?

Om het risico te verminderen dat e-mailcampagnes als spam worden gezien, is het niet mogelijk een bijlage toe te voegen aan e-mailcampagnes. Er is echter een eenvoudig alternatief om bijvoorbeeld routebeschrijving, presentatie of whitepaper te delen via een e-mailcampagne. Je doet dit als volgt: Upload het bestand dat je wilt delen in de mediagalerij Plaats […]

Hoe voorkom ik dat een e-mailcampagne in de spamfolder belandt?

Een optimale afleveren van e-mailberichten is belangrijk voor een succesvolle event communicatie. Op technisch vlak zijn alle maatregelen genomen om de aflevering van e-mails te optimaliseren, maar uiteindelijk is de ontvangende e-mailserver van cruciaal belang. Houd tijdens het opstellen van e-mailcampagnes rekening met de volgende aandachtspunten: Zorg voor een up-to-date gastenlijst van relaties die verwachten […]

Hoe maak ik een telefoonnummer aanklikbaar?

Plaats je een telefoonnummer op de eventsite of in e-mailcampagnes, maak het jouw relaties dan makkelijk telefonisch contact met je op te nemen. Door te klikken op het telefoonnummer wordt direct een telefoongesprek gestart. Je stelt dit als volgt in: Typ het telefoonnummer of andere tekst in op een pagina of e-mailcampagne Selecteer de tekst […]

Hoe stuur ik een e-ticket?

Voeg een persoonlijk e-ticket toe in de bevestigingsmail of andere e-mailcampagne naar geregistreerde gasten. Door de barcode te scannen heb je inzicht in de shows/no-shows en kan je een gericht communiceren na afloop van het event. In de automatische bevestigingsmail Ga naar Registratie > Registratiewizard > Automatische e-mails Klik opvoor Bevestiging om de bevestigingsmail te activeren of op om de bestaande bevestigingsmail […]

Hoe zorg ik dat afbeeldingen in een e-mailcampagne direct worden weergegeven?

Het is niet mogelijk te beïnvloeden dat afbeeldingen direct worden weergegeven bij het openen van een e-mailcampagne. Dit is namelijk afhankelijk van de instellingen in het e-mailprogramma (of de mailserver) van de ontvanger, die wordt toegepast om virussen te voorkomen. De ontvanger heeft altijd de mogelijkheid afbeeldingen handmatig te downloaden zodat de e-mailcampagne toch volledig […]

Hoe vermijd ik extra witruimte als ik op enter druk?

Vind je dat er teveel witruimte wordt getoond na een ? Dit kan je eenvoudig oplossen door de toetsencombinatie + in plaats van . Op die manier komt de tekst direct op de volgende regel, zonder witruimte tussen de regels. Voorbeeld met : Dit is de eerste regel. En dit is de tweede regel. Voorbeeld […]

Hoe voeg ik het event toe aan de digitale agenda van gasten?

Verklein het risico op no-shows door gasten de mogelijkheid te geven het event toe te voegen aan hun digitale agenda, zoals Outlook, Google Calendar of Lotus Notes. Een event op één dag en één locatie Stel de event informatie in Ga naar Communicatie > Event informatie Klik op de button Toevoegen Vul de datum, tijd en naam van de […]

Hoe wijzig ik het e-mailadres dat out of offices ontvangt?

Wanneer je een e-mailcampagne verzendt worden eventuele out of offices gestuurd naar het e-mailadres van de afzender en niet naar het ingestelde antwoord e-mailadres. Het is niet mogelijk dit te voorkomen, maar er is wel een alternatief. Wij beheren de domeinnaam voor je Neem contact op via support@halito.com en geef aan: Welk alias je wilt gebruiken Naar […]

Hoe publiceer ik event informatie op mijn event website en in e-mailcampagne?

Publiceer belangrijke event informatie als datum, tijd en locatie duidelijk zichtbaar op je event website. Stel de event informatie in Ga naar Communicatie > Event informatie Klik op de button Toevoegen Vul de datum, tijd en naam van de locatie in Selecteer of het een online of live event betreft Betreft het een live event, […]

Kan ik de afmeldlink in e-mailcampagnes verwijderen?

Standaard wordt in de footer van alle e-mailcampagnes een afmeldlink toegevoegd. Het is niet mogelijk deze afmeldlink te verwijderen. De Europese privacywet schrijft namelijk voor dat iemand steeds de mogelijkheid moet hebben zich af te melden voor e-mailcampagnes.

Hoe verstuur ik een deelname-attest/certificaat?

Voeg een deelname-attest/certificaat toe in de bedankmail na afloop van je event. Ga naar Communicatie > Campagnes Voeg een nieuwe campagne toe of bewerk een bestaande campagne Ga in de editor naar Personaliseer > Knoppen of Links > Download e-ticket Klik op de button Opslaan of op Volgende stap om de e-mailcampagne te versturen

Hoe stel ik filters in?

Stel filters in om keuzeopties te limiteren en je event communicatie toe te spitsen op keuze’s die gasten maken in het registratieformulier. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Filters Klik op de button Toevoegen Vul een interne naam en een tekst voor op de event website in Stel eventueel een prijs en/of prijs in Stel […]

Waarvoor kan ik filters instellen?

Limiteer keuzeopties Koppel een limiet aan een bepaalde keuze die je gast maakt in het registratieformulier Ga naar Registratie > Registratiewizard > Filters Klik op de button Toevoegen Vul een interne naam en tekst die op de event website wordt getoond in Stel een limiet in. Wanneer je geen aantal invult, wordt geen limiet berekend. […]

Hoe gebruik ik tags in e-mailcampagnes?

Personaliseer de automatische bevestigingsmail, e-mailcampagne of zelfs e-ticket met content op basis van keuzes die een gast maakt in het registratieproces. Hoe personaliseer ik de communicatie? Custom tags maken Voeg één of meerdere filters toe Voeg een e-ticket, deelname-attest/certificaat, automatische e-mail of e-mailcampagne toe of bewerk een bestaande Klik op de button Tags Vul in […]

Hoe voeg ik deelnemers van een webinar toe aan een groep?

Ga naar Communicatie > Webinars en vervolgens naar het tabblad Webinar sessies Plaats een vinkje in het vakje voor de gasten die je wil toevoegen aan een specifieke mailgroep Klik in de gele balk die getoond wordt boven de namen van de deelnemers op Toevoegen aan een groep Vul een naam in voor de groep […]

Hoe volg ik de status van alle e-mails op?

Bekijk de status van verzonden e-mails en controleer of alle e-mails correct zijn afgeleverd zodat je waar nodig kan bijsturen. Zoeken in het Logboek Ga naar ‘Logboek’ Kies voor ‘Mail & Sms’ Zoek op (een combinatie van) status, categorie en/of e-mailadres Klik op de button ‘Zoeken’ Inzicht in deze informatie Klik op om de e-mailcampagne […]

Hoe personaliseer ik de communicatie?

Maak de event communicatie zo persoonlijk mogelijk, zodat gasten persoonlijk worden aangesproken, relevante informatie ontvangen en het registreren makkelijk wordt gemaakt.   Personaliseer je volledige event communicatie E-mail en SMS-campagnes Berichten op de event website Automatische e-mails E-ticket   Hoe personaliseer je de event communicatie? Zet de cursor op de plaats waar je personalisatie wilt […]

Hoe voeg ik een headerbeeld toe aan een e-mailcampagne?

Ga naar ‘Communicatie’ en kies voor ‘Look & feel‘ Ga naar ‘Afbeeldingen’ Klik op onder ‘E-mail banner’ Selecteer in het popup-venster het bestand op jouw PC of laptop en klik op de button ‘Openen’ Klik op de button ‘Opslaan en sluiten’ De afbeelding moet exact 600 pixels breed zijn, de hoogte is vrij Het is […]

Hoe voeg ik een CC e-mailadres toe?

Bij specifieke events is het wenselijk dat secretaresses een kopie van alle e-mailcommunicatie ontvangen, zodat zij steeds op de hoogte zijn en ervoor kunnen zorgen dat de gast goed voorbereid op jouw event aankomt. Maak een formulierveld aan Ga naar ‘Registratie’ Ga naar ‘Registratiewizard’ en kies voor ‘Velden’ Klik op de button ‘Toevoegen’ Kies als […]

Hoe stuur ik een bedankmail met link naar foto’s op de eventsite?

Bedank gasten na afloop van het event voor hun aanwezigheid en deel de gemaakte foto’s. Upload de foto’s in de mediagalerij Maak een fotoalbum-pagina Maak een groep, bijvoorbeeld op basis van alle aanwezige gasten Maak een e-mailcampagne, plaats daarin een hyperlink naar de fotoalbum-pagina en verstuur de e-mailcampagne naar de groep

Hoe stuur ik een e-mail als test naar mezelf?

Voordat je een e-mailcampagne definitief verzendt, stuur je deze als test naar jezelf (en enkele collega’s). Op die manier controleer je of de opmaak in orde is, de personalisatie klopt en de communicatie- en registratieflow vlekkeloos verloopt. Voeg jezelf toe aan de gastenlijst Ga naar ‘Gasten’ > ‘Gastenlijst’ Klik op de button ‘Toevoegen’ Vul alle […]

Hoe voorkom ik dat een uitnodiging wordt doorgestuurd?

Dat een uitnodiging wordt doorgestuurd is niet te vermijden, maar als gebruiker kan je dit wel achterhalen. Zo zie je in de gastenlijst bijvoorbeeld namen die niet bekend voorkomen, of geeft een genodigde aan dat het registreren niet lukt. Bekijk je vervolgens de details van de gast en zie je dat de naam en/of e-mailadres […]

Hoe stel ik bevestigingsmails in?

Nadat de registratie is voltooid (en eventueel betaald) wordt een bevestigingsmail gestuurd naar de gast. Deze e-mail bevestigd de registratie en bevat vaak praktische informatie voor de gast. Een algemene bevestigingsmail Ga naar Uitnodigen > Registratieformulier Ga naar ‘Automatische mails’ Klik op om de bevestigingsmail op te stellen Schakel de bevestigingsmail in Geef eventueel de […]

Hoe verwijder ik een hyperlink?

Selecteer (het deel van) de tekst of afbeelding waaraan de link is toegevoegd Ga in de editor naar ‘Invoegen’ en kies vervolgens voor ‘Hyperlink verwijderen’

Hoe stuur ik de bevestigingsmail opnieuw?

Naar één gast Ga naar ‘Gastenlijst’ Zoek de gast op in de gastenlijst Klik vóór de naam van de gast op Kies in het popup-venster voor het type ‘Bevestigingsmail’ en klik vervolgens op de button ‘Verzenden’   Naar meerdere gasten tegelijk Ga naar ‘Gastenlijst’ Selecteer de gasten waar je de bevestigingsmail naar wilt sturen In […]

Hoe zie ik welke e-mailcampagnes zijn gepland voor alle events?

Plan je e-mailcampagnes in zodat ze op een later moment automatisch worden verstuurd? Dan helpt het om een overzicht te hebben van alle geplande e-mailcampagnes. Klik in je Halito!-account op ‘Geplande campagnes’ Alle geplande e-mailcampagnes worden weergegeven, gesorteerd op datum Je kan de volgende acties nemen: Klik op de naam van de campagne om de […]

Hoe voeg ik een persoonlijke link toe in een e-mailcampagne?

Maak het jouw relaties makkelijk om zich aan te melden en hun registratie zelf te beheren. Voeg een persoonlijke link toe in e-mailcampagnes en het registratieformulier wordt ingevuld met alle bekende gegevens. Ga naar ‘Gastenlijst’ > ‘Campagnes’ of de bevestigingsmails Zet de cursor op de plaats waar je link wilt toevoegen Ga in de editor […]

Hoe voeg ik een tabel in?

Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Pagina’s’ of ‘Communicatie’ > ‘Campagnes’ Bewerk de pagina/campagne waaraan je de tabel wilt toevoegen door te klikken op het icoon  of maak een nieuwe pagina/campagne aan Plaats de cursor op de positie waar de tabel moet worden getoond Ga in de editor naar ‘Tabel’ > ‘Tabel’ en selecteer het aantal kolommen en rijen […]

Hoe stuur ik een reminder naar gasten die nog niet zijn geregistreerd?

Enige tijd na het versturen van de uitnodiging stuur je een reminder naar gasten die niet zijn geregistreerd. Hiermee geef je een extra boost aan het aantal registraties. Maak een nieuwe e-mailcampagne Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Campagnes’ Klik op de button ‘Template maken’ In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor ‘Genodigden’ Maak de […]

Hoe plak ik tekst uit een ander bestand in Halito!?

Tekst uit Microsoft Word, Google Docs, e-mail of ander bestand kopiëren en plakken in de editor van Halito! resulteert in een foutieve opmaak van de eventsite en e-mailcampagnes. Er is echter een eenvoudige oplossing om tekst in Halito! te plakken. Ga naar ‘Communicatie’ Ga naar ‘Pagina’s’ of ‘Campagnes’ Voeg een nieuwe pagina of e-mailcampagne toe […]

Hoe volg ik de status van e-mailcampagnes op?

Raadpleeg per e-mailcampagne die je verzendt de statistieken zodat je inzicht hebt in de aflevering en eventueel kan bijsturen. Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Campagnes’ Ga naar het tabblad ‘Verzonden campagnes’ Zoek de campagne waarvan je de statistieken wilt bekijken en klik op In het popup-venster worden de statistieken per status getoond: In verwerking Niet afgeleverd […]

Hoe stuur ik een e-mailcampagne naar alle bevestigde gasten?

Stuur gasten die zich hebben aangemeld enkele dagen voorafgaand aan het event een e-mailcampagne met de laatste praktische informatie en persoonlijk e-ticket. Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Campagnes’ Klik op de button ‘Template maken’ om een nieuwe e-mailcampagne aan te maken In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor ‘Registratie toevoegen’ Maak de mailcampagne op […]

Hoe voeg ik een hyperlink toe?

Typ de tekst of voeg de afbeelding in waaraan je de link wil koppelen Selecteer de tekst of afbeelding Ga in de editor naar ‘Invoegen’ en kies vervolgens voor ‘Link’ Een popup-venster wordt geopend Geef bij URL de domeinnaam in Klik op om een verwijzing te maken naar een pagina op de eventsite of bestand in […]

Hoe stuur ik een e-mailcampagne?

Een e-mailcampagne maken Ga naar ‘Gastenlijst’ > ‘Campagnes’ Klik op de button ‘Template maken’ In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor: ‘Genodigden’: campagne naar niet-geregistreerde gasten ‘Registratie toevoegen’: campagne naar geregistreerde gasten Vul een interne campagnenaam in Selecteer de taal van het e-mailtemplate (alleen bij een meertalige eventsite)  Pas eventueel de afzender- en […]

Hoe stuur ik mails vanuit de bedrijfsdomeinnaam naar collega’s?

Bij het toevoegen van een e-mailcampagne geef je onder andere het e-mailadres van de afzender in. Is het e-mailadres gelijk aan dat van (een groot deel van) de ontvangers, is er een verhoogd risico dat de e-mailcampagne in de spamfolder belandt. Dit heeft een technische reden, gerelateerd aan de IT-omgeving binnen jouw organisatie. Er is […]

Hoe stuur ik een e-mailcampagne waarbij iedere gast een persoonlijke afzender heeft?

Tijdens het opstellen van een e-mailcampagnes geef je de naam en e-mailadres van de afzender in, evenals een antwoord e-mailadres. De e-mailcampagne wordt naar alle gasten verstuurt vanuit dezelfde afzender. Het is echter ook mogelijk iedere gast uit te nodigen uit naam van de relatiemanager.     Maak de benodigde formuliervelden aan Ga naar ‘Registratieformulier’ […]

Hoe gebruik ik pagina- en e-mailsjablonen?

Gebruik je regelmatig dezelfde pagina’s op je eventsite of bevatten je e-mailcampagnes dezelfde informatie? Maak slim gebruik van templates als basis voor jouw event communicatie.   Een template toevoegen Klik in je Halito!-account op ‘Instellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘Sjablonen’ Klik op de button ‘Toevoegen’ Geef het template een herkenbare naam Selecteer of het […]

Hoe voeg ik een afbeelding toe?

Upload de bestanden in de mediagalerij Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Pagina’s’ of ‘Communicatie’ > ‘Campagnes’ Bewerk de pagina/campagne waaraan je de afbeelding wilt toevoegen door te klikken op het icoon  of maak een nieuwe pagina/campagne aan Plaats de cursor op de positie waar de afbeelding moet worden getoond Ga in de editor naar ‘Invoegen’ > ‘Afbeelding’ Klik in […]