Hoe gebruik ik tags in e-mailcampagnes?

Personaliseer de automatische bevestigingsmail, e-mailcampagne of zelfs e-ticket met content op basis van keuzes die een gast maakt in het registratieproces.

Goed om te weten!
In dit help-artikel leggen we uit hoe je custom tags gebruikt. Dit is ontzettend handig om te personaliseren, maar als je benieuwd bent hoe je bijvoorbeeld de voor- en achternaam in een e-mailcampagne weergeeft, dan geeft het volgende help-artikel daarover een goede uitleg:

Custom tags maken

1. Voeg één of meerdere filters toe
  2. Voeg een e-ticket, deelname-attest/certificaat, automatische e-mail of e-mailcampagne toe of bewerk een bestaande
  3. Klik op de button Tags
  4. Vul in het popup-venster een interne naam in en selecteer een type:
    • Platte tekst: personaliseer tekst in een zin (bijvoorbeeld de aanhef: heer of mevrouw)
    • Tekst met opmaak: voeg een paragraaf toe met eventueel een titel, link, opsommingslijst, afbeelding en kalender-koppeling
  5. Klik op de button Toevoegen
  6. Vul een standaard tekst in die getoond moet worden indien aan geen van de filters wordt voldaan
  7. Klik op de button Opslaan
  8. Klik op Toevoegen
  9. Vul een naam in, selecteer het filter op basis waarvan deze optie getoond moet worden en vul de inhoud in
  10. Klik op de button Opslaan en herhaal de stappen 8 en 9 voor ieder filter
  11. Klik op de button Sluiten zodra je alle opties hebt toegevoegd en sluit het popup-venster

Custom tags invoegen

Ga in de editor naar Personaliseer > Aangepaste tags en klik op de naam van de custom tag die je wilt invoegen

Het voorbeeld bekijken

1. Klik op de button Bekijk het voorbeeld
  2. Klik in het popup-venster op de button Instellingen, selecteer een filter en klik op de button Bekijk het voorbeeld om de variant van het e-ticket/campagne te bekijken die geldt voor het gekozen filter

Laatste aanpassing

14 juli 2021