Hoe stuur ik een e-mailcampagne?

Introductie

Stuur relaties een save-the-date, uitnodiging of ander type campagne via email of SMS. De inhoud, moment van verzending en doelgroep bepaal je helemaal zelf.

In dit help-artikel

Video

De e-mailcampagne maken

1. Ga naar Communicatie > Campagnes
  2. Klik op de button Toevoegen
  3. In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor:
  4. Vul een interne campagnenaam in
  5. Selecteer de taal van het e-mailtemplate (bij een meertalige event website)
  6. Pas eventueel de afzender- en antwoordadres aan of stel een persoonlijke afzender per gast in
  7. Vul het onderwerp van de e-mailcampagne in
  8. Vul in de editor de content van de e-mailcampagne in
  9. Klik op de button Opslaan of Volgende stap
Handige tip
Plaats een persoonlijke link in de e-mailcampagne, zodat een afgeschermd registratieformulier wordt geopend en reeds bekende gegevens worden ingevuld. In het volgende help-artikel legt Dana uit hoe je dit doet:

Hoe voeg ik een persoonlijke link toe in een e-mailcampagne?

Handige tip
De personalisatiecodes kunnen ook worden gebruikt in het onderwerp van e-mailcampagnes.

Een e-mailcampagne verzenden vanuit Campagnes

1. Ga naar Communicatie > Campagnes
  2. Achteraan de campagne klik op
  3. Selecteer de datum en tijd waarop de e-mailcampagne moet worden verzonden
  4. Selecteer naar wie de e-mailcampagne moet worden verzonden:
    • Volledige lijst (en selecteer eventueel een status)
    • Groep (en selecteer een groep en eventueel een status)
    • Aangepaste lijst
  5. Klik op de button Verzenden
  6. Bevestig het verzenden van de e-mailcampagne door in het popup-venster te klikken op de button Ja
Handige tip
Bij het verzenden van een campagne wordt boven in beeld weergegeven naar hoeveel gasten de campagne wordt verzonden. Controleer of dit aantal overeen komt met het aantal dat je verwacht.

Een e-mailcampagne verzenden vanuit een registratie

1. Ga naar Contacten> Registraties
  2. Zoek de gast op en klik achteraan op
    • Status van de gast is (Niet) Uitgenodigd:
      Klik op de button Uitnodiging verzenden en kies de campagne welke je wil verzenden
    • Status van de gast is Voltooid:
      Klik op de button Stuur campagne en kies de campagne welke je wil verzenden
  3. Klik op Verzenden

Heb je nog vragen?

In dit help-artikel

We helpen je graag!

Momenteel zijn we niet aanwezig. Stuur alvast een e-mail met jouw vraag, dan beantwoorden we 'm straks.

Ik help je graag verder! Om dat zo goed mogelijk te doen, helpt het als je jouw vraag volledig omschrijft en de naam van jouw event website vermeldt.

Stuur een e-mail

Of stel hier je vraag

Ik heb dit help-artikel aangepast op 19 december 2023. Toch kan het gebeuren dat de uitleg niet helemaal klopt. Fijn dat je me hierover informeert!