Hoe volg ik de status van alle e-mails op?

Bekijk de status van verzonden e-mails en controleer of alle e-mails correct zijn afgeleverd zodat je waar nodig kan bijsturen.

Zoeken in het Logboek

1. Ga naar Logboek > Mail & SMS
  2. Zoek op (een combinatie van) type, status, categorie en/of e-mailadres
  3. Klik op de button Zoeken

Inzicht in deze informatie

• Klik op om de e-mailcampagne te zien zoals deze is gestuurd
  • Klik op voor de details van alle statussen. De mogelijke statussen zijn:
    • In verwerking: de e-mail wordt aangemaakt en aangeboden aan onze mailserver
    • Verwerkt: de e-mail staat klaar voor verzending op onze mailserver
    • Afgeleverd: de e-mail is succesvol afgeleverd op de mailserver van de ontvanger
    • Open: de e-mail is getraceerd als geopend
    • Niet geaccepteerd: de e-mail werd door de inkomende mailserver van de ontvanger niet geaccepteerd
    • Uitgesteld: de e-mail werd door de inkomende mailserver van de gast tijdelijk niet geaccepteerd. De gast heeft de e-mail op dit moment nog niet ontvangen. Gedurende 72 uur proberen we meerdere keren de e-mail alsnog af te leveren.
    • Uitgesloten: het e-mailadres van de gast staat op onze lijst als geblokkeerd e-mailadres. De gast heeft de e-mail niet ontvangen.
Goed om te weten!
Het openen van een e-mail wordt gebaseerd op het downloaden van de afbeeldingen in de e-mail. Omdat niet iedereen automatisch afbeeldingen download kan het aantal daadwerkelijk geopende e-mails afwijken van het aantal dat in dit rapport wordt weergegeven.
Handige tip!
De totale status van een specifieke e-mailcampagne opvolgen doe je via de verzendlijst.

Laatste aanpassing

16 juli 2021