Hoe stel ik limieten op onderdelen in?

Organiseer je een event dat op verschillende dagen plaatsvindt, of waarbij meerdere sessies worden aangeboden? Stel dan een limiet in op het aantal gasten dat zich voor ieder programma onderdeel kan aanmelden. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Filters Klik op de button Toevoegen Vul een (interne) naam en het aantal beschikbare plaatsen in Selecteer […]

Hoe stel ik in welke formuliervelden (niet) verplicht zijn?

Het is niet altijd nodig dat iedere gast alle formuliervelden invult. Zo is het telefoonnummer van gasten waarschijnlijk niet noodzakelijk om een succesvol event te organiseren, hoewel je graag voorafgaand aan het event een SMS-bericht stuurt. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Velden Klik op de button Veld toevoegen of bewerk een bestaand formulierveld door […]

Wat zijn de verschillen tussen een keuzelijst, radioknop en aanvinkvak?

In een registratieformulier kan je drie verschillende manieren gebruiken om gasten een keuze te laten maken, bijvoorbeeld om een workshop te kiezen of aan te geven hoe zij het event bezoeken. Keuzelijst Een keuzelijst wordt ook wel dropdown-menu genoemd en is het meest gebruikte veldtype voor vragen met meerdere antwoorden. In het formulier wordt ‘Maak […]

Hoe stel ik filters in?

Stel filters in om keuzeopties te limiteren en je event communicatie toe te spitsen op keuze’s die gasten maken in het registratieformulier. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Filters Klik op de button Toevoegen Vul een interne naam en een tekst voor op de event website in Stel eventueel een prijs en/of prijs in Stel […]

Waarvoor kan ik filters instellen?

Limiteer keuzeopties Koppel een limiet aan een bepaalde keuze die je gast maakt in het registratieformulier Ga naar Registratie > Registratiewizard > Filters Klik op de button Toevoegen Vul een interne naam en tekst die op de event website wordt getoond in Stel een limiet in. Wanneer je geen aantal invult, wordt geen limiet berekend. […]

Hoe voeg ik een CC e-mailadres toe?

Bij specifieke events is het wenselijk dat secretaresses een kopie van alle e-mailcommunicatie ontvangen, zodat zij steeds op de hoogte zijn en ervoor kunnen zorgen dat de gast goed voorbereid op jouw event aankomt. Maak een formulierveld aan Ga naar ‘Registratie’ Ga naar ‘Registratiewizard’ en kies voor ‘Velden’ Klik op de button ‘Toevoegen’ Kies als […]

Wanneer moet ik het veld ‘aanhef’ in het registratieformulier opnemen?

Wil je gasten in e-mailcampagnes met een persoonlijke aanhef aanspreken, voeg dan het formulierveld ‘Aanhef’ toe in het registratieformulier. Hierdoor kan je zowel gasten die je in Halito! importeert als gasten die zich via de eventsite aanmelden op correcte wijze persoonlijk aanspreken – óók in het Frans. Formulierveld aanhef toevoegen Ga naar ‘Registratie’ Ga naar […]

Hoe stel ik een totaal limiet in?

Organiseer je een event waarbij de eventlocatie een maximale capaciteit heeft? Stel dan een limiet in op het aantal gasten dat zich kan aanmelden. Ga naar ‘Registratieformulier’ Ga naar ‘Limieten (& prijzen)’ Geef bij ‘Algemene registratielimiet’ het totaal aantal beschikbare plaatsen in Klik op de button ‘Opslaan’

Hoe voeg ik een formulierpagina toe?

Ga naar Informeren > Pagina’s Klik op de button ‘Toevoegen’ kies voor ‘Formulierpagina’ Geef de gegevens in op dezelfde manier als bij het toevoegen van een tekstpagina. Hetzelfde geldt voor de instellingen bij de tabbladen ‘Toegang’ en ‘Sitemap’ Selecteer in het tabblad ‘Formulier’ het registratie- of enquêteformulier Klik op de button ‘Opslaan en sluiten’

Hoe breng ik structuur in een uitgebreid formulier?

Je wilt de nodige vragen stellen in het registratie- of enquêteformulier, waardoor dat het formulier steeds langer (en minder overzichtelijk) wordt. Dat kan ten koste gaan van de conversie en/of kwaliteit van antwoorden. Voeg secties toe om een overzichtelijk registratieformulier te creëren.   Bij het registratieformulier Ga naar ‘Registratieformulier’ Ga naar ‘Velden’ en klik op […]

Hoe stel ik het registratieformulier in?

Ga naar Uitnodigen > Registratieformulier Kies voor het tabblad ‘Configuratie’ en vervolgens voor ‘Instellingen’   Algemeen Vul een interne formuliernaam in De vervaldag van het formulier voor nieuwe registraties zorgt ervoor dat het registratieformulier automatisch wordt afgesloten op deze datum (om 00:00 uur), zodat nieuwe registraties niet meer mogelijk zijn. Gasten die reeds zijn aangemeld, […]

Hoe koppel ik veldtags?

Voor een uitvoeren van een aantal acties moeten veldtags zijn gekoppeld aan formuliervelden: Genereren e-ticket (firstname, lastname, email en optioneel insertion) On-site registratie (firstname, lastname, email en optioneel insertion) Versturen SMS-campagne (mobile_phone) Koppeling met event app   Volg hiervoor de volgende stappen: Ga naar ‘Registratieformulier’ Ga naar ‘Velden’ Klik op om een formulierveld te bewerken […]

Mogen minderjarige gasten zich registreren?

De privacywet (AVG/GDPR) heeft in het bijzonder een focus op de verwerking van de persoonsgegevens van minderjarigen. Organiseer je een event waarvoor (ook) minderjarigen worden uitgenodigd? Houd dan rekening met de volgende vereisten: De gegevensverwerking zijn rechtmatig wanneer een kind tenminste 16 jaar is Wanneer een kind jonger is dan 16 jaar is gegevensverwerking alleen […]

Hoe wijzig ik een formulierveld tijdens het registratieproces?

Het aanpassen van formuliervelden terwijl gasten zich registreren is sterk af te raden. Dit kan namelijk grote impact hebben op de data die je verzamelt: Voeg je een nieuw formulierveld toe, dan ontbreekt die informatie bij de gasten die reeds zijn ingeschreven Verwijder je een formulierveld, dan verwijder je ook de informatie die reeds ingeschreven […]

Hoe laat ik een vraag verschijnen op basis van een vorig antwoord?

Stel vragen op basis van eerder gegeven antwoorden, zodat je jouw gasten alleen relevante vragen stelt. Denk bijvoorbeeld aan dieetwensen voor gasten die aanwezig zijn, of de programmakeuze van de partner wanneer deze ook aanwezig is. Bij het registratieformulier Ga naar ‘Registratie’ > ‘Registratiewizard’ Ga naar ‘Velden’ Klik op de button ‘Veld toevoegen’ Kies in […]