Hoe breng ik structuur in een uitgebreid formulier?

Door veel vragen te stellen in het registratie- of enquêteformulier, wordt het formulier minder overzichtelijk, wat kan leiden tot conversieverlies en/of mindere kwaliteit van antwoorden.

Stel alleen relevantie vragen

Laat een vervolgvraag verschijnen op basis van een eerder gegeven antwoord.

Voeg secties toe

In het registratieformulier

1. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Velden
  2. Klik op de button Sectie toevoegen
  3. Vul een titel en (eventuele) omschrijving in
  4. Klik op de button Opslaan

In het enquêteformulier

1. Ga naar Communicatie > Enquêtes
  2. Klik op om een bestaande enquête te bewerken of voeg een nieuwe enquête toe
  3. Ga naar Configuratie > Formuliervelden
  4. Klik op de button Sectie toevoegen
  5. Vul een titel en (eventuele) omschrijving in
  6. Klik op de button Opslaan en sluiten
Goed om te weten!
Indien in een sectie geen formuliervelden zijn toegevoegd of geen van de formuliervelden wordt weergegeven vanwege de ingestelde boomstructuur, wordt de sectietitel (en omschrijving) niet weergegeven.

Laatste aanpassing

21 juli 2021