Hoe stel ik in welke formuliervelden (niet) verplicht zijn?

Het is niet altijd nodig dat iedere gast alle formuliervelden invult. Zo is het telefoonnummer van gasten waarschijnlijk niet noodzakelijk om een succesvol event te organiseren, hoewel je graag voorafgaand aan het event een SMS-bericht stuurt. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Velden Klik op de button Veld toevoegen of bewerk een bestaand formulierveld door […]

Wat zijn de verschillen tussen een keuzelijst, radioknop en aanvinkvak?

In een registratieformulier kan je drie verschillende manieren gebruiken om gasten een keuze te laten maken, bijvoorbeeld om een workshop te kiezen of aan te geven hoe zij het event bezoeken. Keuzelijst Een keuzelijst wordt ook wel dropdown-menu genoemd en is het meest gebruikte veldtype voor vragen met meerdere antwoorden. In het formulier wordt ‘Maak […]

Hoe voeg ik een formulierpagina toe?

Ga naar Informeren > Pagina’s Klik op de button ‘Toevoegen’ kies voor ‘Formulierpagina’ Geef de gegevens in op dezelfde manier als bij het toevoegen van een tekstpagina. Hetzelfde geldt voor de instellingen bij de tabbladen ‘Toegang’ en ‘Sitemap’ Selecteer in het tabblad ‘Formulier’ het registratie- of enquêteformulier Klik op de button ‘Opslaan en sluiten’

Hoe breng ik structuur in een uitgebreid formulier?

Je wilt de nodige vragen stellen in het registratie- of enquêteformulier, waardoor dat het formulier steeds langer (en minder overzichtelijk) wordt. Dat kan ten koste gaan van de conversie en/of kwaliteit van antwoorden. Voeg secties toe om een overzichtelijk registratieformulier te creëren.   Bij het registratieformulier Ga naar ‘Registratieformulier’ Ga naar ‘Velden’ en klik op […]

Hoe voeg ik een waarderingsschaal toe?

Een makkelijke manier om gewaardeerd te worden op verschillende onderdelen is door middel van een waarderingsschaal. Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Enquêtes’ Klik op het tabblad Configuratie > Formuliervelden Klik op de button ‘Veld toevoegen’ Vul een (algemene) naam in voor het formulierveld Kies als veldtype voor ‘Waarderingsschaal’ Selecteer het gewenste aantal keuzeopties Vink eventueel aan […]

Hoe krijg ik feedback van gasten na het event?

Een enquête geeft inzicht in de ervaring die gasten hadden op het event. Hun feedback helpt om jouw volgende event nog beter te laten aansluiten bij verwachtingen die je relaties hebben. Maak jouw event meetbaar aan de hand van kwalitatieve en kwantitatieve KPI’s door gebruik te maken van open, gesloten en meerkeuzevragen.   De enquête […]

Hoe laat ik een vraag verschijnen op basis van een vorig antwoord?

Stel vragen op basis van eerder gegeven antwoorden, zodat je jouw gasten alleen relevante vragen stelt. Denk bijvoorbeeld aan dieetwensen voor gasten die aanwezig zijn, of de programmakeuze van de partner wanneer deze ook aanwezig is. Bij het registratieformulier Ga naar ‘Registratie’ > ‘Registratiewizard’ Ga naar ‘Velden’ Klik op de button ‘Veld toevoegen’ Kies in […]