Hoe laat ik een vraag verschijnen op basis van een vorig antwoord?

Stel vragen op basis van eerder gegeven antwoorden, zodat je jouw gasten alleen relevante vragen stelt. Denk bijvoorbeeld aan dieetwensen voor gasten die aanwezig zijn, of de programmakeuze van de partner wanneer deze ook aanwezig is.

In het registratieformulier

1. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Velden
  2. Klik op de button Veld toevoegen
  3. Kies in het popup-venster voor het type keuzeopties, aanvinkvak of ja of nee
  4. Vul de instellingen voor dit formulierveld in en klik op de button Opslaan
  5. Klik opnieuw op de button Veld toevoegen en voeg een nieuw formulierveld toe voor de vervolgvraag
  6. Onderin beeld worden de instellingen voor de boomstructuur getoond:
    • Selecteer de eerste vraag als bepalend veld
    • Selecteer de waarde
    • Selecteer de keuzeoptie op basis waarvan de vervolgvraag moet verschijnen
    • Klik eventueel op de button Toevoegen om extra voorwaarden toe te voegen
  7. Klik op de button Opslaan

In het enquêteformulier

1. Ga naar Communicatie > Enquête > Configuratie > Formuliervelden
  2. Klik op de button Veld toevoegen
  3. Vul de instellingen voor dit formulierveld in, kies als veldtype voor keuzelijst en klik op de button Opslaan en sluiten
  4. Klik op de button Veld toevoegen en voeg een nieuw formulierveld toe voor de vervolgvraag
  5. Vul de instellingen voor dit formulierveld in en klik op de button Opslaan
  6. Onderin beeld verschijnen de instellingen voor de boomstructuur:
    • Selecteer de eerste als bepalend veld
    • Selecteer de waarde
    • Selecteer de keuzeoptie op basis waarvan de vervolgvraag moet verschijnen
    • Klik eventueel op de button Toevoegen om extra voorwaarden toe te voegen
  7. Klik op de button Opslaan en sluiten
Goed om te weten!
Zijn er meerdere voorwaarden ingesteld op basis waarvan de vervolgvraag verschijnt, dan verschijnt deze vraag als aan één van de voorwaarden is voldaan.

Laatste aanpassing

14 juli 2021