Hoe voeg ik een waarderingsschaal toe?

Een makkelijke manier om gewaardeerd te worden op verschillende onderdelen is door middel van een waarderingsschaal.

1. Ga naar ‘Communicatie’ > ‘Enquêtes’
  2. Klik op het tabblad Configuratie > Formuliervelden
  3. Klik op de button ‘Veld toevoegen’
  4. Vul een (algemene) naam in voor het formulierveld
  5. Kies als veldtype voor ‘Waarderingsschaal’
  6. Selecteer het gewenste aantal keuzeopties
  7. Vink eventueel aan dat ook de keuzeoptie “niet van toepassing” (n.v.t.) wordt weergegeven
  8. Klik op voor de keuzeoptie
  9. Vul de waarde in (bijvoorbeeld “1” of “zeer goed”) en klik op de button ‘Opslaan en sluiten’
  10. Herhaal stap 8 en 9 voor iedere keuzeoptie
  11. Klik op de button ‘Toevoegen’
  12. Vul een vraag in die je wilt stellen en klik op de button ‘Opslaan en sluiten’
  13. Herhaal stap 11 en 12 voor iedere vraag die je wilt stellen
  14. Klik op de button ‘Opslaan en sluiten’
Handige tip!
Gebruik je cijfers als keuzeopties, verduidelijk dan waar een hoog/laag cijfer voor staat door bijvoorbeeld te vermelden: 'Jouw mening is belangrijk voor ons. Duidt aan welk cijfer van toepassing is (1 = onvoldoende / 10 = uitmuntend)'.

Laatste aanpassing

16 juli 2021