Hoe voeg ik een waarderingsschaal toe?

Een laagdrempelige manier om gasten hun waardering over verschillende onderdelen met je te laten delen, is door een waarderingsschaal toe te voegen aan het enquêteformulier.
  1. Ga naar Communicatie > Enquêtes > Configuratie > Formuliervelden
  2. Klik op de button Veld toevoegen
  3. Vul een (algemene) naam in voor het formulierveld
  4. Selecteer het veldtype Waarderingsschaal
  5. Kies het gewenste aantal waarderingsopties
  6. Vink eventueel aan dat de optie ‘niet van toepassing (n.v.t.)’ wordt weergegeven
  7. Klik op voor de waarderingsoptie
  8. Vul de waarde in (bijvoorbeeld ‘1’ of ‘zeer goed’) en klik op de button Opslaan en sluiten
  9. Herhaal stap 7 en 8 voor iedere keuzeoptie
  10. Klik op de button Toevoegen
  11. Vul de vraag in die je wilt stellen en klik op de button Opslaan en sluiten
  12. Herhaal stap 10 en 11 voor iedere vraag die je wilt stellen
  13. Klik op de button Opslaan en sluiten
Handige tip!
Gebruik je cijfers als waarderingsopties, verduidelijk dan waar een cijfer voor staat. Vermeld bijvoorbeeld: 'Jouw mening is belangrijk voor ons. Duidt aan welk cijfer van toepassing is (1 = onvoldoende / 10 = uitmuntend)'.

Laatste aanpassing

3 augustus 2021