Hoe stel ik een webinar in?

Introductie

Organiseer je een online of hybride event, integreer dan het livestream-platform op de event website. Hierdoor creëer je de perfecte gebruikerservaring en heb je interessante inzichten.

In dit help-artikel

Activeer het webinar-platform

Goed om te weten
Als je gebruik maakt van WebinarGeek stel je het webinar op een andere manier in. In het volgende help-artikel legt Dana uit hoe je dit doet:

Hoe stel ik een webinar met WebinarGeek in?

Handige tip
Maak je gebruik van een webinar-platform waarmee Halito! geen integratie heeft? Gebruik Zapier om toch een koppeling tussen Halito! en het webinar-platform op te zetten.

Lees meer over de integratie met Zapier

Stel het webinar in

1. Ga naar Communicatie > Webinars
  2. Klik op de button Toevoegen
  3. Configureer alle gegevens en instellingen:
    • Vul de interne naam van het webinar in
    • Upload een afbeelding
    • Vul de naam van het webinar in zoals het wordt getoond op de event website
    • Vul een omschrijving in
    • Selecteer voor wie het webinar toegankelijk is
    • Selecteer of je de Halito! Chatroom wilt gebruiken
    • Selecteer het webinar-platform dat je gebruikt
    • Vul de gegevens in
  4. Klik op de button Opslaan
Handige tip
In de link naar een YouTube webinar voeg je volgende URL toe eindigend op jouw code van het webinar: https://www.youtube.com/embed/XXXXXX .

Publiceer het webinar op de event website

1. Ga naar Communicatie > Pagina’s
  2. Klik op de button Toevoegen en selecteer het type Webinar pagina
  3. Geef de gegevens in op dezelfde manier als bij het toevoegen van een tekstpagina. Hetzelfde geldt voor de instellingen onder de tabbladen Toegang en Sitemap
  4. Selecteer in het tabblad Webinar de webinars die je wilt weergeven. Selecteer je meerdere webinars, geef dan in de kolom Lobby aan welk webinar primair getoond moet worden
  5. Klik op de button Opslaan en sluiten

Heb je nog vragen?

In dit help-artikel

Ik help je graag verder! Om dat zo goed mogelijk te doen, helpt het als je jouw vraag volledig omschrijft en de naam van jouw event website vermeldt.

Bel me

Stuur een e-mail

Of stel hier je vraag

Ik heb dit help-artikel aangepast op 13 december 2023. Toch kan het gebeuren dat de uitleg niet helemaal klopt. Fijn dat je me hierover informeert!