Hoe scherm ik het registratieformulier af?

Ga naar Registratieformulier Ga naar Toegang Selecteer bij de vraag ‘Wie kan registreren?’ de optie ‘Enkel gasten die een uitnodiging vanuit Halito! hebben ontvangen’ Klik op de button ‘Opslaan’ Alleen gasten die een persoonlijke uitnodigingslink gekregen hebben, hebben nog toegang tot het registratieformulier.

Tips voor het kiezen van een veilig wachtwoord

Bij het aanmaken van een account stel je een persoonlijk wachtwoord in. Omdat een wachtwoord erg belangrijk is voor de beveiliging van persoonsgegevens in Halito! stellen we hieraan enkele eisen: Minimaal 12 karakters Combinatie van hoofd- en kleine letters, cijfers en leestekens   Laat een online tool een wachtwoord genereren Gebruik geen woorden die in […]

Hoe wijzig ik de disclaimer?

Onder ieder formulier wordt een disclaimer weergegeven, met een standaard tekst die voldoet aan de Europese wetgeving. Mogelijk wil je hiervan afwijken en bijvoorbeeld de disclaimer van jouw organisatie gebruiken.   Stel een eigen disclaimer in voor alle eventsites Klik in je Halito!-account op ‘Instellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘Disclaimers’ Selecteer de optie ‘Gebruik […]

Hoe zorg ik voor een HTTPS-beveiliging?

Het HTTPS-protocol (of SSL-certificaat) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de browser en server. Persoonsgegevens die een gast invult in het registratieformulier worden daardoor versleuteld en zijn niet te onderscheppen door kwaadwillenden. Niet alleen de backend van Halito!, maar ook iedere eventsite wordt¬†automatisch op deze manier beveiligd.   In de adresbalk in de browser staat […]

Mag ik beeldmateriaal van een event publiceren?

Als je de privacywet (AVG/GDPR) streng wilt toepassen heb je toestemming nodig van iedereen op de foto’s die je wilt publiceren. Dat maakt het in de praktijk haast onmogelijk foto’s van je event te publiceren. We kunnen deze conclusie dan ook afwijzen, maar neem daarbij altijd in overweging: Als gasten naar een event gaan kunnen […]

Mogen minderjarige gasten zich registreren?

De privacywet (AVG/GDPR) heeft in het bijzonder een focus op de verwerking van de persoonsgegevens van minderjarigen. Organiseer je een event waarvoor (ook) minderjarigen worden uitgenodigd? Houd dan rekening met de volgende vereisten: De gegevensverwerking zijn rechtmatig wanneer een kind tenminste 16 jaar is Wanneer een kind jonger is dan 16 jaar is gegevensverwerking alleen […]

Hoe activeer ik Two Factor Authentication (2FA)?

Beveilig je Halito!-account met Two Factor Authentication (2FA). Hierbij wordt tijdens het inloggen gevraagd een code in te geven die wordt gegenereerd door een authenticator app op je smartphone.   Download een authenticator app Om een code te genereren heb je een authenticator app nodig op je smartphone. Er bestaan verschillende (gratis) apps die je […]

Hoe stuur ik veilig een gastenlijst per e-mail?

Het verzenden van een gastenlijst via e-mail naar bijvoorbeeld de cateraar, spreker en zelfs een collega is onveilig. Is het noodzakelijk een gastenlijst te verzenden, neem dan altijd maatregelen om het delen van de persoonsgegevens op een veilige manier te doen.     Beveilig de gastenlijst met een wachtwoord Open de gastenlijst in Excel en […]