Hoe stuur ik veilig een gastenlijst per e-mail?

Het verzenden van een gastenlijst via e-mail naar bijvoorbeeld de cateraar, spreker en zelfs een collega is onveilig. Is het noodzakelijk een gastenlijst te verzenden, neem dan maatregelen om dit op een veilige manier te doen.
Handige tip!
Verwijder alle gegevens die voor de ontvanger niet relevant zijn voordat je het bestand verzendt.

De gastenlijst beveiligen

1. Download en installeer WinRAR
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt verzenden en kies voor Toevoegen aan archief…
  3. Kies in het popup-venster bij Archiefformaat voor ZIP
  4. Klik op de button Wachtwoord instellen
  5. Vul een wachtwoord in en klik op de button OK
  6. Klik op de button OK

De gastenlijst veilig versturen

1. Stuur het zip-bestand naar de ontvanger
  2. Geef het wachtwoord via een ander kanaal door dan waarmee je het bestand hebt gestuurd, bijvoorbeeld:
    • Bestand via e-mail + wachtwoord via SMS
    • Bestand via Dropbox + wachtwoord telefonisch
    • Bestand via Slack + wachtwoord via e-mail

Laatste aanpassing

14 juli 2021