Hoe voeg ik Google Maps toe op een pagina?

Organiseer je een live event, dan informeer je deelnemers over de locatie. Door een interactieve plattegrond toe te voegen kunnen bezoekers zich oriënteren waar de event locatie is gelegen.
  1. Zoek de locatie op Google Maps
  2. Klik op en vervolgens in het popup-venster op Een kaart insluiten
  3. Er verschijnt een kaartweergave waarop je eventueel de positie kan wijzigen of kan in-/uitzoomen
  4. Klik op HTML kopiëren
  5. Ga in Halito! naar Communicatie > Pagina’s
  6. Voeg een nieuwe pagina toe of bewerk een bestaande pagina
  7. Ga in de editor naar Invoegen > Media en klik in het popup-venster op het tabblad Insluiten
  8. Plak de HTML-code die je hebt gekopieerd ( CTRL+ V) en klik op de button Oké
Handige tip
Maak de plattegrond responsive zodat deze op ieder device goed wordt weergegeven. Je doet dit als volgt:
  1. Selecteer de plattegrond en ga in de editor naar Invoegen > Media
  2. Vink in het popup-venster het selectieveld Verhoudingen behouden uit
  3. Verander de breedte naar 100% en de hoogte naar 300 (pixels)
  4. Klik op de button Oké
Handige tip
Het is niet mogelijk een plattegrond van Google Maps toe te voegen in een e-mailcampagne. Toch is er een manier om deelnemers te informeren over de eventlocatie:
  1. Maak een screenshot van de plattegrond en upload die in de mediagalerij
  2. Bewerk een bestaande e-mailcampagne of voeg een nieuw toe en plaats daarin de afbeelding
  3. Koppel aan deze afbeelding een hyperlink die verwijst naar de locatie pagina op de event website

Laatste aanpassing

3 november 2021