Hoe stel ik betaalmethoden in?

Organiseer je een betalend event, biedt gasten de mogelijkheid te betalen via een overschrijving of direct na hun registratie online met bijvoorbeeld creditcard, Bancontact, iDEAL, PayPal of Apple Pay.

Betalen via overschrijving

1. Activeer de betaalmodule
  2. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Betalingen
  3. Selecteer de mogelijkheid om te betalen via een overschrijving
  4. Klik op de button Opslaan

Online betalen

1. Activeer de integratie met jouw Payment Service Provider
  2. Activeer de betaalmodule
  3. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Betalingen
  4. Selecteer de mogelijkheid om online te betalen of sta beide betaalmethoden toe
  5. Selecteer jouw Payment Service Provider
  6. Selecteer het gewenste profiel
  7. Klik op de button Opslaan
Handige tip
Denk goed na welke betaalmethode(n) je wilt aanbieden. Organiseer je een event voor accountmanagers is het wellicht verstandig (ook) de mogelijkheid te bieden om te betalen via een overschrijving. Organiseer je een betalend event voor managers van KMO/MKB-bedrijven, is betaling via creditcard vaak erg handig.

Daarnaast zijn de gangbare betaalmethoden per land erg verschillend. Zo wordt in België gebruik gemaakt van Bancontact terwijl in Nederland iDEAL de meest gebruikte betaalmethode is. De gewenste online betaalmogelijkheden activeer je in het account van jouw Payment Service Provider.

Laatste aanpassing

14 december 2021