Hoe scan ik e-tickets met de Halito! ScanApp?

Introductie

Scan de QR codes op de persoonlijke e-tickets bij ontvangst van het event door gebruik te maken van de Halito! ScanApp. Hierdoor heb je real-time zicht op de (no)shows van jouw event.

In dit help-artikel

Download de Halito! Scan app

Om van start te kunnen gaan download je de Halito! ScanApp op je mobiele telefoon. Dit kan via de Appstore (Iphone) of Playstore (Android). Externe partijen zoals hosts/hostessen kunnen eveneens de app downloaden en beginnen scannen zonder dat zij daarmee toegang krijgen tot je eventsite of gastenlijst.

Een aanmeldpunt toevoegen

Het is mogelijk meerdere aanmeldpunten toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld drie aanmeldpunten toe voor de algemene gastenregistratie, een VIP desk en een aanmeldpunt per workshop-ruimte. Zo weet je precies welke gasten iedere sessie hebben bijgewoond.

Een ScanApp toevoegen

1. Ga naar Registratie > Live scanning  en selecteer het tabblad Scanapp
  2. klik op de button Toevoegen
  3. Creëer een Scanapp voor elke mobiel toestel waarmee gescand zal worden en geef deze een duidelijke naam (bv host 1, verantwoordelijke VIP ruimte, naam medewerker, …)
  4. Selecteer de Aanmeldpunten welke via de ScanApp mogen gescand worden
Handige tip
Per mobiele telefoon dien je een aparte ScanApp toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld vier ScanApps toe waarvan 2 voor de hosts aan het onthaal, 1 voor de host aan een exclusieve entree voor de VIP’s en 1 voor de host aan de exit.

Start met scannen

1. Ga naar Registratie > Live scanning  en selecteer het tabblad ScanApp
  2. Klik op om de activatie QR code te openen
  3. Open de H! scanapp op je mobiele telefoon en scan de activatie QR code
  4. Voer jouw naam in
  5.  Selecteer het correcte aanmeldpunt
  6. Scan de QR code op de E-tickets.
  7. Krijg real-time inzicht in de (no)shows

Best practices voor het gebruik van de ScanApp

Wanneer je de ScanApp een tijdje open hebt staan dan kan het gebeuren dat de camera van je mobiel automatisch wordt uitgeschakeld waardoor je niet meer kan scannen

• Sluit alle openstaande apps op je mobiel inclusief de Halito! ScanApp
  • Verwijder alle openstaande taken en notificaties op je mobiel
  • Open opnieuw de Halito! ScanApp en selecteer een aanmeldpunt
  • Scan een (test)QR code en laat je scherm op het groene (sucess) of blauwe (fail) scherm staan
Handige tip
Wanneer je bij het scannen van een QR code een blauw fail scherm krijgt kan dit verschillende oorzaken hebben. In het volgende help-artikel legt Dana uit wat de oorzaken zijn en hoe je deze gasten goed kan registreren:

Hoe help ik gasten verder die niet gescand kunnen worden met de ScanApp

Heb je nog vragen?

In dit help-artikel

We helpen je graag!

Momenteel zijn we niet aanwezig. Stuur alvast een e-mail met jouw vraag, dan beantwoorden we 'm straks.

Ik help je graag verder! Om dat zo goed mogelijk te doen, helpt het als je jouw vraag volledig omschrijft en de naam van jouw event website vermeldt.

Stuur een e-mail

Of stel hier je vraag

Ik heb dit help-artikel aangepast op 6 december 2023. Toch kan het gebeuren dat de uitleg niet helemaal klopt. Fijn dat je me hierover informeert!