Hoe stuur ik een betalingsherinnering?

Je hebt steeds inzicht in de status van facturen. Gasten die de betaling nog niet (volledig) hebben voldaan, hebben de status 'Bevestigd' en moeten een betalingsherinnering ontvangen.
  1. Stel de betaalmail in
  2. Verwerk de betalingen (in het geval van betalingen via een overschrijving)
  3. Ga naar Gasten > Gastenlijst
  4. Selecteer in het zoekvenster onder Status de status Bevestigd
  5. Klik op de button Zoeken
  6. Klik op voor de naam van de gast
  7. Ga naar het tabblad Facturen
  8. Klik op de button Betaalmail versturen
  9. Bevestig de actie door in het popup-venster te klikken op de button Bevestigen
Goed om te weten
Het manueel versturen van de betalingsherinnering is alleen nodig als de betaling uitblijft of als de gast aangeeft de betaalmail niet meer te hebben. In de volgende situaties wordt de betaalmail namelijk automatisch verzonden:
  • Als de browser wordt afgesloten voordat de betaling is voldaan
  • Als de transactie mislukt
Handige tip
Controleer na afloop van het event of de facturatie en betalingen volledig in orde zijn alvorens de event website te archiveren. Zodra de event website is gearchiveerd is het niet meer mogelijk facturen aan te passen, te crediteren of opnieuw te verzenden.

Laatste aanpassing

26 november 2021