Hoe stuur ik een SMS campagne?

Introductie

Een SMS-campagne is een effectieve manier om je relaties te bereiken. Stuur een SMS-bericht als reminder naar genodigden of de aanwezige gasten om hen persoonlijk te bedanken voor hun aanwezigheid.

In dit help-artikel

Instellingen in het registratieformulier

1. Ga naar Registratie > Registratieformulier > Velden
  2. Klik op de button Veld toevoegen en kies het type Telefoonnummer
  3. Selecteer bij Veldtag de keuzeoptie mobile_phone
  4. Klik op de button Opslaan
Handige tip
Ben je vergeten het veldtype 'telefoon' te gebruiken in het registratieformulier? Maak dit formulierveld alsnog aan en zorg ervoor dat de reeds ingegeven telefoonnummers in het juiste format aan dit formulierveld worden gekoppeld.
  1. Ga naar Gasten > Gastenlijst
  2. Exporteer de gastenlijst, waarbij je selecteert dat toegangscodes mee geëxporteerd moeten worden en selecteer in ieder geval het formulierveld telefoonnummer
  3. Pas waar nodig het telefoonnummer aan zoals in deze voorbeelden:
    • België: 32477000000
    • Nederland: 31600000000
    • UK: 447000000000
  4. Sla het bestand op als .csv-bestand
  5. Importeer het bestand en selecteer dat je unieke ID’s wilt gebruiken
Extra hulp
In bovenstaande stappen worden handelingen in Microsoft Excel beschreven. Op de volgende pagina's vind je uitleg hierover:

De SMS-campagne maken

1. Ga naar Communicatie > Campagnes
  2. Klik op de button Template maken
  3. In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor:
    • Genodigden: SMS-bericht naar niet-geregistreerde gasten
    • Registraties: SMS-bericht naar geregistreerde gasten
  4. Vul een interne campagnenaam in. Deze is niet zichtbaar voor je gasten
  5. Vul een afzendernaam is (Bv firmanaam, naam event, naam medewerker event, …)
  6. Vul in de editor de content van de SMS-campagne in
  7. Klik op de button Opslaan of Volgende stap
Goed om te weten
Vanwege wetgeving wordt bij Belgische telefoonnummers de afzendernaam omgezet naar een nummer. De afzendernaam kan geen speciale karakters bevatten.
Handige tip
Maak gebruik van personalisatiecodes om je gasten via SMS persoonlijke aan te spreken.

De SMS-campagne verzenden

1. Selecteer het moment waarop de SMS-campagne moet worden verzonden
  2. Selecteer naar wie de SMS-campagne moet worden verzonden:
    • Volledige lijst
    • Groep
    • Aangepaste lijst
  3. Klik op de button Verzenden
  4. Bevestig het verzenden van de SMS-campagne door in het popup-venster te klikken op de button Ja

Heb je nog vragen?

In dit help-artikel

We helpen je graag!

Momenteel zijn we niet aanwezig. Stuur alvast een e-mail met jouw vraag, dan beantwoorden we 'm maandag. Fijn weekend!

Ik help je graag verder! Om dat zo goed mogelijk te doen, helpt het als je jouw vraag volledig omschrijft en de naam van jouw event website vermeldt.

Stuur een e-mail

Of stel hier je vraag

Ik heb dit help-artikel aangepast op 22 december 2023. Toch kan het gebeuren dat de uitleg niet helemaal klopt. Fijn dat je me hierover informeert!