Hoe stuur ik een SMS campagne?

Een SMS-campagne is een effectieve manier om je relaties te bereiken. Stuur een SMS-bericht als reminder naar genodigden of naar de aanwezige gasten om hen persoonlijk te bedanken voor hun aanwezigheid.

Instellingen in het registratieformulier

1. Ga naar Registratie > Registratiewizard > Velden
  2. Klik op de button Veld toevoegen en kies het type Telefoonnummer
  3. Selecteer bij Veldtag de keuzeoptie mobile_phone
  4. Klik op de button Opslaan
Handige tip!
Ben je vergeten het veldtype Telefoon te gebruiken in het registratieformulier? Maak dit formulierveld alsnog aan en zorg ervoor dat de reeds ingegeven telefoonnummers in het juiste format aan dit formulierveld worden gekoppeld.
  1. Ga naar Gasten > Gastenlijst
  2. Exporteer de gastenlijst, waarbij je activeert dat toegangscodes mee geëxporteerd moeten worden en selecteer in ieder geval de kolom telefoonnummer
  3. Pas waar nodig het telefoonnummer aan zoals in deze voorbeelden:
    • België: 32477000000
    • Nederland: 31600000000
    • UK: 447000000000
  4. Sla het bestand op als .csv-bestand
  5. Importeer het bestand en vink aan dat je unieke ID’s wilt gebruiken

Extra hulp
In bovenstaande stappen worden handelingen in Microsoft Excel beschreven. Op de volgende pagina's vind je uitleg hierover:

Een SMS-campagne maken

1. Ga naar Communicatie > Campagnes
  2. Klik op de button Template maken
  3. In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor:
    • Genodigden: campagne naar niet-geregistreerde gasten
    • Registraties: campagne naar geregistreerde gasten
  4. Vul een interne campagnenaam en naam of telefoonnummer van de afzender in
  5. Vul in de editor de content van de SMS-campagne in
  6. Klik op de button Opslaan of Volgende stap
Goed om te weten!
Vanwege wetgeving wordt bij Belgische telefoonnummers een afzendernaam omgezet naar een nummer. De afzendernaam kan geen speciale karakters bevatten.

Een SMS-campagne verzenden

1. Selecteer het moment waarop de SMS-campagne moet worden verzonden
  2. Selecteer naar wie de SMS-campagne moet worden verzonden:
    • Volledige lijst
    • Groep
    • Aangepaste lijst
  3. Klik op de button Verzenden
  4. Bevestig het verzenden van de SMS-campagne door in het popup-venster te klikken op de button Ja

Laatste aanpassing

19 juli 2021