Hoe stuur ik een SMS campagne?

Een SMS-campagne is een effectieve manier om je relaties te bereiken. Stuur een SMS-bericht als reminder naar genodigden of de aanwezige gasten om hen persoonlijk te bedanken voor hun aanwezigheid.

Instellingen in het registratieformulier

1. Ga naar Registratie > Registratieformulier > Velden
  2. Klik op de button Veld toevoegen en kies het type Telefoonnummer
  3. Selecteer bij Veldtag de keuzeoptie mobile_phone
  4. Klik op de button Opslaan
Handige tip
Ben je vergeten het veldtype 'telefoon' te gebruiken in het registratieformulier? Maak dit formulierveld alsnog aan en zorg ervoor dat de reeds ingegeven telefoonnummers in het juiste format aan dit formulierveld worden gekoppeld.
  1. Ga naar Gasten > Gastenlijst
  2. Exporteer de gastenlijst, waarbij je selecteert dat toegangscodes mee geëxporteerd moeten worden en selecteer in ieder geval het formulierveld telefoonnummer
  3. Pas waar nodig het telefoonnummer aan zoals in deze voorbeelden:
    • België: 32477000000
    • Nederland: 31600000000
    • UK: 447000000000
  4. Sla het bestand op als .csv-bestand
  5. Importeer het bestand en selecteer dat je unieke ID’s wilt gebruiken
Extra hulp
In bovenstaande stappen worden handelingen in Microsoft Excel beschreven. Op de volgende pagina's vind je uitleg hierover:

De SMS-campagne maken

1. Ga naar Communicatie > Campagnes
  2. Klik op de button Template maken
  3. In het popup-venster dat wordt geopend kies je voor:
    • Genodigden: SMS-bericht naar niet-geregistreerde gasten
    • Registraties: SMS-bericht naar geregistreerde gasten
  4. Vul een interne campagnenaam en naam of telefoonnummer van de afzender in
  5. Vul in de editor de content van de SMS-campagne in
  6. Klik op de button Opslaan of Volgende stap
Goed om te weten
Vanwege wetgeving wordt bij Belgische telefoonnummers de afzendernaam omgezet naar een nummer. De afzendernaam kan geen speciale karakters bevatten.

De SMS-campagne verzenden

1. Selecteer het moment waarop de SMS-campagne moet worden verzonden
  2. Selecteer naar wie de SMS-campagne moet worden verzonden:
    • Volledige lijst
    • Groep
    • Aangepaste lijst
  3. Klik op de button Verzenden
  4. Bevestig het verzenden van de SMS-campagne door in het popup-venster te klikken op de button Ja

Ben je geholpen met deze uitleg?

Heb je nog vragen?

We vinden het belangrijk dat je vragen goed worden beantwoord. Neem dus gerust contact met ons op.

Laatste aanpassing

2 november 2022

Hoe kunnen we je vandaag helpen?

Vind het antwoord op jouw vraag in de help-artikelen

Bekijk instructievideo’s of meld je aan voor een training

Veelgestelde vragen over overeenkomsten en facturen

Doe inspiratie op voor jouw event communicatie

Integreer Halito! met jouw favoriete tools

Bekijk de release notes en product roadmap

Hoe kan ik je helpen?

Heb je een vraag na het lezen van Hoe stuur ik een SMS campagne? Ik help graag.