Online events

In deze training nemen we je mee in Halito! en leggen we stap-voor-stap uit hoe je een online event aanmaakt op jouw event website, inclusief integratie met externe webinar-tools.
Hallo! Vandaag leggen we uit hoe je in een paar eenvoudige stappen een online event of webinar opzet in Halito!. Hiervoor moeten we drie stappen doorlopen. Stap 1: het activeren en configureren van het webinar-platform. Voor het activeren van een webinar-platform in jouw Halito!-account neem je contact op met support@halito.com. De gewenste webinar-tool wordt geactiveerd zodat je deze kan gebruiken in alle event websites. Deze actie is eenmalig en hoeft dus niet voor iedere event website opnieuw te worden uitgevoerd. Stap 2: het instellen van het webinar op de event website. Nadat het gewenste webinar-platform is geactiveerd stellen we nu de webinar in op de event website. In het hoofdmenu ga je naar Webinars en vervolgens klik je op de button Toevoegen. In deze demonstratie zal ik twee webinars toevoegen als voorbeeld. Eéntje over reizen en ééntje over sporten. Je geeft jouw webinar een naam. Indien gewenst kan je ook een afbeelding toevoegen. Je sleept een afbeelding hierheen, zet er een vinkje bij en je klikt op Selecteren. Hier kan je ook de afmetingen van deze afbeelding terugvinden. Je kan het externe label wijzigen en een omschrijving toevoegen in het tekstblok. Kies vervolgens voor wie het webinar toegankelijk is; voor iedereen, alleen voor geregistreerde gasten of -wanneer het om een breakouk-sessie gaat- enkel voor de gasten die zich voor deze sessie hebben ingeschreven. Vink vervolgens het webinar-platform van jouw keuze aan, kies het profiel dat hieraan verbonden is. Vaak heb je slechts één profiel, maar bijvoorbeeld event agencies of corporate organisaties kunnen per klant of per afdeling een apart profiel hebben. Vul nu de benodigde keys of ID’s in en klik vervolgens op Opslaan. Nog één handige tip: als je Zoom gebruikt en je hebt een wachtwoord ingesteld om toegang te krijgen tot het webinar, vul dan datzelfde wachtwoord in in Halito!. Dat zorgt ervoor dat gasten die via Halito! jouw webinar bijwonen het wachtwoord niet meer hoeven in te geven en bovendien is het webinar dan afgeschermd voor externen. In stap 3: publiceren van het webinar op de event website. Nu het webinar is ingesteld moeten we het nog zichtbaar maken aan de voorkant op de event website. Ga daarom naar Pagina’s in het hoofdmenu en voeg een webinar-pagina toe. Je gaat op dezelfde manier te werk als bij een tekstpagina. Hetzelfde geldt ook bij de tabbladen Toegang en Sitemap. In het tabblad webinar selecteer je één of meerde webinars. Stel je hebt meerdere webinars, dan moet je aangeven welk webinar primair getoond moet worden door het vinkje Lobby aan te klikken. Wil je alvast het resultaat bekijken, klik dan onderin op de button Opslaan en open de event website door op de projectnaam te klikken. Geef vervolgens jouw naam in en jouw emailadres, klik op Ga verder en vervolgens zie je de twee webinars die wij hebben ingesteld tevoorschijn komen. Die van reizen en die over sporten. Wil je naar die van sporten gaan, dan klik je onderin op de volgende. Wil je toch nog iets wijzigen, dat kan natuurlijk steeds in de backend van Halito!.
Deze informatie is het laatst aangepast op 25 mei 2021. Door de constante ontwikkeling van Halito! kan het voorkomen dat de uitleg niet exact overeenkomt met de realiteit. We helpen je graag als je vragen hebt.