Integratie Zapier

Koppel Halito! aan jouw andere favoriete tools via onze integratie met Zapier. In deze training leggen we stap-voor-stap uit hoe je een 'Zap' instelt, met als voorbeeld een nieuwe registratie in Halito! die automatisch wordt aangemaakt als deelnemer in Livestorm.
Hallo beste Halito!-gebruiker. Welkom bij het webinar over de integratie tussen Halito! en de automatiseringstool Zapier. We merken dat onze gebruikers graag efficiënt te werk gaan en naast Halito! ook gebruik maken van veel verschillende tools en apps bij de organisatie van hun events. Zapier is een tool die het mogelijk maakt om verschillende systemen met elkaar te koppelen door middel van zogenaamde Zaps, triggers en actions. Om de integratie met Zapier te kunnen gebruiken heb je nodig: ten eerste een account bij Halito!, ten tweede een account bij Zapier en ten derde een account bij het platform waarmee je wil gaan koppelen. Laat ons in dit kort webinar even kijken hoe dit nu praktisch in zijn werk gaat.

Activeer in je Halito!-account Zapier door bij extensies het plus-icoontje aan te klikken. Bevestig deze actie in het popup-venster. Open de instellingen van Zapier en kopieer de accountsleutel. Log in in je Zapier-account, klik vervolgens op de ‘Make a Zap’-button, geeft links bovenin in beeld een naam aan je Zap, zoek vervolgens Halito! op via de zoekfunctie, klik deze aan.

Kies bij trigger event de trigger op basis waarvan je een actie wil laten uitvoeren en klik vervolgens op continue. Bij het aanmaken van je eerste Zap koppel je je Halito!-account, klik vervolgens op continue. Geef je account key in, die heb je in de eerste stap in je Halito!-account bij extensies, Zapier, gekopieerd. Selecteer bij project de event website van jouw keuze, of je kan ervoor opteren om geen project te kiezen en dan wordt de actie toegepast op alle actieve event websites binnen jouw Halito!-account. Klik vervolgens op continue.

Klik op de button test trigger om te testen of de instellingen goed werken. Klik opnieuw op continue en bepaal bij stap 2 action, met welke app je wil gaan verbinden. Bij action event selecteer je een actie om vervolgens weer op continue te klikken. Als je een nieuwe app gaat gebruiken, registreer dan vooraf met je Zapier-token. Klik op continue.

Bij het bepalen van de actie kiezen we voor het event en de sessie dat we hebben aangemaakt in Livestorm. De exacte mogelijkheden zijn afhankelijk van de gekozen app. Daarna koppel je de verplichte velden aan elkaar; alle in Halito! beschikbare velden zijn te koppelen. De velden die niet verplicht te koppelen zijn, zoals in dit geval avatar, utm-codes, kan je overslaan. Klik nog eens op continue.

In deze stap krijg je een overzicht van alle gekoppelde velden, zoals event gegevens en persoonsgegevens. Klik onderaan op de test & continue-button. Is je test succesvol, klik dan op Turn Zap on.

We nemen nu een kijkje in ons Livestorm-account en zien dat er een nieuwe registratie vanuit Halito! via de Zapier-koppeling is toegevoegd aan ons demo-event in Livestorm. Via onze inspiratiepagina op halito.com/support kan je nog een paar andere voorbeelden van integraties met Zapier terugvinden. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Ga dus vooral zelf op ontdekking. Heb je interesse om aan de slag te gaan met Zapier, neem dan contact op via support@halito.com en we helpen je graag verder.
Deze informatie is het laatst aangepast op 23 juni 2021. Door de constante ontwikkeling van Halito! kan het voorkomen dat de uitleg niet exact overeenkomt met de realiteit. We helpen je graag als je vragen hebt.