Hoe registreer ik gasten als (no-)show tijdens het event?

Registreer de shows/no-shows bij de ontvangst van jouw event door de persoonlijke e-tickets te scannen. Hierdoor weet je precies welke gasten aanwezig waren zodat je hen gericht kan opvolgen.

Voorbereiding

Het persoonlijke e-ticket

1. Stel een e-ticket in
  2. Verzend het e-ticket naar via de bevestigingsmail en/of e-mailcampagne
Goed om te weten!
De status van de gast moet 'Voltooid' zijn om het e-ticket succesvol te kunnen scannen.

Aanmeldpunten toevoegen

1. Ga naar Registratie > Live scanning
  2. Klik op de button Toevoegen
  3. Activeer het aanmeldpunt
  4. Vul een (interne) naam in voor het aanmeldpunt
  5. Selecteer welke gasten zich kunnen aanmelden bij dit aanmeldpunt:
  6. Vul instructies in voor de host(ess) bij het starten van de registratie en een bericht na een registratie
  7. Klik op de button Opslaan en sluiten
Handige tip!
Het is mogelijk meerdere aanmeldpunten toe te voegen. Maak bijvoorbeeld 3 aanmeldpunten voor de algemene gastenregistratie, een helpdesk en een aanmeldpunt per ruimte, zodat je precies weet welke gasten iedere sessie hebben bijgewoond.

Scannen bij de ontvangst van het event

1. Ga naar Registratie > Live scanning
  2. Je kan gasten op twee manieren als show registreren:
    • Scan de barcode op het e-ticket
    • Geef manueel de naam, e-mailadres of barcode in, druk op ENTERen dubbelklik tenslotte op de naam van de (juiste) gast in het venster met zoekresultaten
  3. Controleer of de gast correct is geregistreerd in de lijst Registraties
Handige tip!
Om de on-site registratie optimaal te laten verlopen op de dag van het event raden we aan te zorgen voor:

Laatste aanpassing

14 juli 2021