Bij het toevoegen van een e-mailcampagne geef je onder andere het e-mailadres van de afzender in. Is het e-mailadres gelijk aan dat van (een groot deel van) de ontvangers, is er een verhoogd risico dat de e-mailcampagne in de spamfolder belandt. Dit heeft een technische reden, gerelateerd aan de IT-omgeving binnen jouw organisatie. Er is echter een oplossing en een alternatief beschikbaar.

Gebruik een alias (alternatief)

1. Registreer een domeinnaam die lijkt op de domeinnaam van jouw organisatie (bijvoorbeeld www.events-organisatie.com in plaats van organisatie.com)
  2. Stel het e-mailadres in als afzender op verschillende plaatsen in Halito!
    • Ga naar Uitnodigen > Registratieformulier > Configuratie > Instellingen > Algemeen
    • Ga naar Uitnodigen > Campagnes

Technische instellingen (oplossing)

1. De IT-afdeling van jouw organisatie kan het IP-adres van onze mailserver whitelisten: 167.89.13.189
  2. In overleg met de IT-afdeling van jouw organisatie stellen we SPF-records in op de domeinnaam, zodat e-mails verzonden kunnen worden vanuit john.doe@organisatie.com. Neem contact op via support@halito.com en geef aan:
    • Op welke domeinnaam SPF-records ingesteld moeten worden
    • Wat de contactgegevens zijn van de collega die de SPF-records zal instellen

Kom je er toch niet helemaal uit? Melissa helpt je graag verder via +32 33614801 of support@halito.com.

Dit help-artikel is het laatst aangepast op 28 september 2020. Door de constante ontwikkeling van Halito! kan het voorkomen dat de uitleg niet exact overeenkomt met de realiteit. Laat het ons gerust even weten als dit help-artikel niet correct is, zodat we het kunnen aanpassen.