Je gebruikt groepen om de gastenlijst te segmenteren op basis van één of meerdere criteria. Hierdoor kan je e-mailcampagnes en SMS-berichten naar de juiste gasten sturen. Denk bijvoorbeeld aan aparte uitnodigingen voor medewerkers en externe relaties, een reminder naar gasten die zich nog niet hebben aangemeld of combinatie hiervan.

De verschillende groepen

• Statische groepen gebruik je wanneer de criteria op basis waarvan de groep is aangemaakt niet veranderen (bijvoorbeeld medewerker of externe relatie)
  • Dynamische groepen gebruik je wanneer de groep moet worden samengesteld op basis van antwoorden in het registratieformulier (bijvoorbeeld aangemeld of niet-aangemeld

Nieuwe groepen toevoegen

1. Ga naar ‘Gastenlijst’ > ‘Groepen’
  2. Klik op de button ‘Toevoegen’
  3. Geef een naam in, kies of je een statische of dynamische groep wilt toevoegen en klik op de button ‘Opslaan’
  4. Stel één of meerdere criteria in op basis waarvan de groep wordt samengesteld en klik op de button ‘Zoeken’
  5. Er verschijnt een oranje of rode melding:
    • Oranje: Bevestig het toevoegen van de groep door te klikken op de button ‘Deze criteria/filters opslaan voor de groep [naam van de groep]’
    • Rood: Er zijn op dit moment geen gasten die voldoen aan de criteria. Wanneer je hebt gekozen voor een dynamische groep kan je het toevoegen van de groep bevestigen zodat gasten die op een later moment aan de criteria voldoen in de groep worden opgenomen

Gasten toevoegen aan een groep tijdens het importeren

Wanneer je een gastenlijst importeert, wordt automatisch een (statische) groep samengesteld. Op die manier kan je eenvoudig extra gasten een uitnodiging sturen voor je event.

Handige tip!
In het overzicht van de groepen kan je een aantal acties nemen:
    • Klik op om de naam van de groep aan te passen
    • Klik op om de gasten in de groep te bekijken en te zien welke campagnes naar de groep zijn gestuurd
    • Klik op om de groep te verwijderen. Gasten in de groep worden niet verwijderd met deze actie

Kom je er toch niet helemaal uit? Melissa helpt je graag verder via +32 33614801 of support@halito.com.

Dit help-artikel is het laatst aangepast op 5 november 2020. Door de constante ontwikkeling van Halito! kan het voorkomen dat de uitleg niet exact overeenkomt met de realiteit. Laat het ons gerust even weten als dit help-artikel niet correct is, zodat we het kunnen aanpassen.