Je gebruikt groepen om de gastenlijst te segmenteren op basis van één of meerdere criteria. Hierdoor kan je e-mailcampagnes en SMS-berichten naar de juiste gasten sturen. Denk bijvoorbeeld aan aparte uitnodigingen voor medewerkers en externe relaties, een reminder naar gasten die zich nog niet hebben aangemeld of combinatie hiervan.

Goed om te weten!
Om groepen aan te maken moeten formuliervelden zijn aangemaakt.

De verschillende groepen

• Statische groepen gebruik je wanneer de criteria op basis waarvan de groep is aangemaakt niet veranderen (bijvoorbeeld medewerker of externe relatie)
  • Dynamische groepen gebruik je wanneer de groep moet worden samengesteld op basis van antwoorden in het registratieformulier (bijvoorbeeld aangemeld of niet-aangemeld

Nieuwe groepen toevoegen

1. Ga naar Registreren > Gastenlijst > Groepen
  2. Klik op de button ‘Toevoegen’
  3. Geef een naam in en kies of je een statische of dynamische groep wilt toevoegen en klik op de button ‘Volgende’
  4. Stel één of meerdere criteria in op basis waarvan de groep wordt samengesteld en klik op de button ‘Zoeken’
  5. Er verschijnt een oranje of rode melding:
    • Oranje: Bevestig het toevoegen van de groep door te klikken op de button ‘Deze criteria/filters opslaan voor de groep [naam van de groep]’
    • Rood: Er zijn op dit moment geen gasten die voldoen aan de criteria. Wanneer je hebt gekozen voor een dynamische groep kan je het toevoegen van de groep bevestigen zodat gasten die op een later moment aan de criteria voldoen in de groep worden opgenomen

Gasten vanuit de gastenlijst toevoegen aan een groep

1. Ga naar Registreren > Gastenlijst
  2. Selecteer de gast(en) die je wilt toevoegen aan een nieuwe of bestaande statische groep
  3. Onderaan de pagina kies je bij ‘De geselecteerde gasten’ voor de optie ‘Toevoegen aan een groep’
  4. In het popup-venster dat verschijnt kies je of je de geselecteerde gasten wilt toevoegen aan een bestaande groep of een nieuwe statische groep wilt toevoegen
  5. Maak je een nieuwe groep aan, vul dan een naam in voor de groep
  6. Klik op de button ‘Ja’ om (de nieuwe groep aan te maken en) de gasten aan de groep toe te voegen

Gasten toevoegen aan een groep tijdens het importeren

1. Ga naar Uitnodigen > Gasten importeren
  2. Doorloop de eerste en tweede stap voor het importeren van gasten
  3. In de tweede stap selecteer je onderaan de pagina de bestaande statische groep waaraan je de gasten wilt toevoegen, of klik op de button ‘Toevoegen’
  4. Maak je een nieuwe groep aan, vul dan in het popup-venster een naam in voor de groep en klik op de button ‘Opslaan’
  5. Klik op de button ‘Volgende’ om de gastenlijst te importeren en de gasten toe te voegen aan de groep

Handige tip!
In het overzicht van de groepen kan je een aantal acties nemen:
    • Klik op om de naam van de groep aan te passen
    • Klik op  om de gasten in de groep te bekijken/exporteren en/of de criteria van de groep aan te passen
    • Klik op om de groep te verwijderen. Gasten in de groep worden hiermee niet verwijderd

Goed om te weten!
Het is niet mogelijk gasten te verwijderen uit een dynamische groep. De groep wordt namelijk samengesteld op basis van door jou gekozen criteria. Neem de volgende stappen om gasten te verwijderen uit een dynamische groep:
    1. Maak een statische groep en voeg daar de gasten aan toe die je wilt verwijderen uit de dynamische groep
    2. Klik op voor de naam van de dynamische groep
    3. Klik op de button ‘De criteria aanpassen voor deze dynamische groep’
    4. Kies onderaan de pagina bij ‘Groep’ voor ‘is niet in’ [naam van de statische groep]
    5. Klik op de button ‘Zoeken’ en vervolgens op de button ‘Deze criteria/filters opslaan voor de groep [naam van de groep]’

Kom je er toch niet helemaal uit? Annick helpt je graag verder via support@halito.com.