Hoe stel ik een correcte gastenlijst samen om te importeren?

Om een gastenlijst te importeren in Halito! gebruik je een .csv-bestand. Dit bestand moet aan een aantal voorwaarden voldoen.
  • De eerste rij moet bestaan uit kolomhoofden, zoals bijvoorbeeld voornaam, achternaam en e-mailadres. De volgorde van de kolomhoofden is niet belangrijk en ook is het niet nodig dat de naam van de kolomhoofden overeen komt met de naam van de formuliervelden in Halito!
  • Gebruik unieke e-mailadressen
  • Sla de gastenlijst op als .csv-bestand (gescheiden door lijstscheidingstekens)
Handige tip!
Communiceer je in verschillende talen, houd dan ook rekening met deze tips:
  • Neem een kolom op waarin je de taal van de gast vermeld. Hierdoor ontvangt iedere gast de communicatie in zijn/haar eigen taal en wordt ook de eventsite in deze taal geopend.
  • Is in de gastenlijst de aanhef opgenomen en heb je daar in het registratieformulier een keuzelijst voor gebruikt, vermeld in de gastenlijst dan de aanhef in de standaardtaal van de event website. Is de standaardtaal ingesteld op Nederlands, gebruik dan toch de aanhef mevrouw bij Engelstalige gasten.
Handige tip!
Bestaat de gastenlijst uit namen met speciale karakters, zoals bijvoorbeeld é, à, ï, è en ü, volg dan de volgende stappen zodat deze karakters correct worden geïmporteerd:
  1. Zoek het .csv-bestand op op jouw PC of laptop
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies voor Openen met > Kladblok
  3. Ga naar Bestand > Opslaan als… en selecteer bij Codering voor UTF-8
  4. Klik op de button Opslaan
  5. Importeer de gastenlijst

Als je Office 2016 of Office 365 gebruikt kan je de gastenlijst direct correct opslaan door te kiezen voor CSV UTF-8 (door komma’s gescheiden).

Extra hulp
Het samenstellen van een gastenlijst doe je in Excel. De volgende tips helpen daarbij:

Laatste aanpassing

19 juli 2021