Hoe voeg ik een tabel in?

1. Ga naar Communicatie > Pagina’s/Campagnes
  2. Bewerk de pagina/campagne waar je een tabel aan wilt toevoegen door te klikken op  of voeg een nieuwe pagina/campagne toe
  3. Plaats de cursor op de positie waar je een tabel wilt toevoegen
  4. Ga in de editor naar Tabel > Tabel en selecteer het aantal kolommen en rijen dat je nodig hebt
Goed om te weten!
Stel je de breedte van de tabel in in pixels, gebruik dan maximaal 1000 pixels voor een pagina op de event website en 560 pixels voor een e-mailtemplate.
Handige tip!
Pas eventueel de breedte van de tabel en/of kolommen aan:
  1. Plaats de cursor in de bovenste cel van een kolom
  2. Ga in de editor naar Tabel > Cel > Cel eigenschappen
  3. Pas de breedte aan (bijvoorbeeld 25% of 125 (pixels))
  4. Klik op de button Oké

Bestaat je tabel uit twee kolommen, dan hoef je de breedte van de tweede kolom niet in te stellen.

Handige tip!
Tekst uitlijnen in een cel kan zowel horizontaal als verticaal:
  1. Plaats de cursor in de cel waarvan je de uitlijning wilt aanpassen
  2. Ga in de editor naar Tabel > Cel > Cel eigenschappen
  3. Selecteer bij Boven uitlijnen de optie Bovenaan
Handige tip!
Je kan een tabel gebruiken voor een mooie weergave van bijvoorbeeld het programma of de sprekers, maar houd er rekening mee dat het gebruik van een tabel invloed heeft op de weergave van je event website op mobiele devices. De volgende tips helpen je een tabel te optimaliseren voor mobiele weergave:
  • Stel de breedte van de tabel en kolommen zoveel mogelijk in in percentages
  • Beperk het aantal kolommen tot twee
  • Stel voor iedere cel de verticale uitlijning in
  • Vermijd het gebruik van een tabel

Laatste aanpassing

3 augustus 2021