Niet alle functionaliteiten zijn standaard geactiveerd in Halito!. Wil je jouw account uitbreiden met de betaalmodule, neem dan contact op via support@halito.com.

Organiseer je een event waarbij gasten online kunnen betalen en maak je daarvoor gebruik van Ingenico, dan helpen onderstaande stappen met de configuratie.

Account Ingenico instellen

1. Log in bij Ingenico
  2. Ga naar Configuratie > Technische instellingen
  3. Stel de volgende parameters in

Algemene transactieparameters

• Standaard operatiecode: verkoop
  • Standaard data capture (betaal-)procedure: Data capture door de merchant (manueel of automatisch)
  • Betaalpogingen: aantal bepaal je zelf (vaak 10)
  • Verwerking van individuele transacties: online maar overschakelen naar offline wanneer het online systeem van de acquirer niet beschikbaar is

Algemene beveiligingsparameters

• Hash algoritme: SHA-1
  • Karaktercodering: gebruik de karaktercodering die in de oorspronkelijke transactie-aanvraag wordt verwacht (afhankelijk van de opgeroepen URL)

Betaalpagina

• Bepaal of je de button ‘Annuleren’ al dan niet wilt verbergen
  • URL velden leeg laten

Verificatie data en herkomst

• Verificatie voor e-Commerce: de domeinnaam van de eventsite
  • SHA-IN handtekening (zowel bij Verificatie voor e-Commerce als bij Verificatie voor DirectLink): kies tweemaal hetzelfde wachtwoord
  • IP address: leeg laten

Transactiefeedback

• eCommerce
    • HTTP redirectie in de browser
      • Alle urls leeglaten, deze worden ingevuld door Halito!
      • Vink “Ik wil de feedbackparameters van de transacties op de redirectie-URL’s ontvangen” aan
      • Vink “Ik wil dat Ingenico een kort redirectiebericht toont aan de klant voordat deze wordt teruggestuurd naar mijn website” aan
  • Direct HTTP server-to-server request
    • Request type: online
    • URL: vul tweemaal https://api.production.halito.com/payment/ingenico/<PARAMVAR>
    • Request methode: GET
  • Dynamische e-Commerce parameters
    • Een aantal parameters zijn verplicht en worden standaard geselecteerd
  • Alias Gateway en Tokenization
    • Dynamische parameters: geen instelling nodig
  • Algemeen
    • Vink “Ik wil dat Ingenico een “in verwerking” boodschap toont aan de klant tijdens het verwerken van de betaling.” aan
    • Vink “”k wil dat Ingenico opnieuw het “einde van de transactie” (post-payment request/redirectie) proces initieert indien nodig.” aan
  • Alle transactie modi
    • Veiligheid voor de request parameters
      • SHA-1-OUT Handteking: vul hetzelfde wachtwoord in als bij SHA-IN
    • HTTP request voor statusveranderingen
      • Request type: voor alle offline statusveranderingen (betaling, annulering…)
      • URL: https://api.production.halito.com/payment/ingenico/<PARAMVAR>
    • DirectLink
      • Dynamische parameters: geen instelling nodig

Transactie e-mails
Vrij in te stellen

Testinfo
Vrij in te stellen

Stel de betaalmethoden in

1. Stel de betaalmethoden in
  2. Vul de volgende gegevens in
    • ID
    • Key
  3. Selecteer de test of live-modus

Testen, testen, testen

Vul tijdens het testen van de online betaling één van de volgende dummy-kaartnummers in:

• Visa: 4111111111111111
  • MasterCard: 5555555555554444
  • American Express: 378282246310005

Kom je er toch niet helemaal uit? Melissa helpt je graag verder via +32 33614801 of support@halito.com.

Dit help-artikel is het laatst aangepast op 28 september 2020. Door de constante ontwikkeling van Halito! kan het voorkomen dat de uitleg niet exact overeenkomt met de realiteit. Laat het ons gerust even weten als dit help-artikel niet correct is, zodat we het kunnen aanpassen.