Hoe volg ik de status van alle e-mails op?

Introductie

Bekijk de status van verzonden e-mails en controleer of alle e-mails correct zijn afgeleverd zodat je waar nodig kan bijsturen.

In dit help-artikel

Zoeken in het Logboek

1. Ga naar Logboek > E-mail & SMS
  2. Zoek op (een combinatie van) type, status, categorie en/of e-mailadres
  3. Klik op de button Zoeken

Inzicht in de informatie

• Klik op om de e-mailcampagne te zien zoals deze is gestuurd
  • Klik op om de details van deze gast te bekijken
  • Klik op voor de details van alle statussen. De mogelijke statussen zijn:
In verwerkingDe e-mail wordt aangemaakt en aangeboden aan onze mailserver
VerwerktDe e-mail staat klaar voor verzending op onze mailserver
AfgeleverdDe e-mail is succesvol afgeleverd op de mailserver van de ontvanger
OpenDe e-mail is getraceerd als geopend
Niet geaccepteerdDe e-mail werd door de inkomende mailserver van de ontvanger niet geaccepteerd
UitgesteldDe e-mail werd door de inkomende mailserver van de gast tijdelijk niet geaccepteerd. De gast heeft de e-mail op dit moment nog niet ontvangen. Gedurende 72 uur proberen we meerdere keren de e-mail alsnog af te leveren.
UitgeslotenHet e-mailadres van de gast staat op onze lijst als geblokkeerd e-mailadres. De gast heeft de e-mail niet ontvangen.
Goed om te weten
Het openen van een e-mail wordt gebaseerd op het downloaden van de afbeeldingen in de e-mail. Omdat niet iedereen automatisch afbeeldingen download kan het aantal daadwerkelijk geopende e-mails afwijken van het aantal dat in dit rapport wordt weergegeven.
Handige tip
De verzending van specifieke e-mailcampagne opvolgen doe je via de verzendlijst. In het volgende help-artikel legt Dana uit hoe je dit doet:

Hoe volg ik de status van e-mailcampagnes op?

Heb je nog vragen?

👋 Hallo, Dana hier! Ben je geholpen met deze uitleg?

In dit help-artikel

Ik help je graag verder! Om dat zo goed mogelijk te doen, helpt het als je jouw vraag volledig omschrijft en de naam van jouw event website vermeldt.

Bel me

Stuur een e-mail

Of stel hier je vraag

Ik heb dit help-artikel aangepast op 16 januari 2023. Toch kan het gebeuren dat de uitleg niet helemaal klopt. Fijn dat je me hierover informeert!